От 504 т.нар. линия на бедност. Това обяви след редовното заседание

...
От 504 т.нар. линия на бедност. Това обяви след редовното заседание
Коментари Харесай

Министерският съвет вдигна линията на бедност

От 504 така наречен " линия на беднотия ".  Това разгласи след постоянното съвещание на Министерския съвет в сряда министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

" Линията на беднотия ще нарасне с 22 лв., или с 4,4%. (...) С увеличението на линията на беднотия ще набъбнат и обществените помощи по Закона за обществено подкрепяне, финансовата поддръжка по линия на Закона за хората с увреждания, финансовите средства за предварителна защита, реинтеграция и развъждането на дете при родственици и близки и при приемни фамилии ", заключи тя.

Освен това - с актуалното решение ще се разшири и обсегът на хората, които получават обществена пенсия за напреднала възраст.

По думите на обществения министър към 800 хиляди души от уязвими групи ще получат повече пари през идната 2024 година , в сравнение с до момента.

Общо 75,6 милиона лв. ще даде хазната в допълнение за новите помощи за обществено подкрепяне, 27,6 се дават за хората с увреждания, а средствата по линия на Закона за протекция на детето се усилват с 1 милион лв., конкретизира министърът.
 23% от жителите на България остават под прага на беднотия през 2022 година
23% от жителите на България остават под прага на беднотия през 2022 година

Линията на беднотия приблизително за страната е била 525.92 лева на месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР